20 години верни на истинския български вкус!

За Дестан

Здравейте, да се запознаем! Вярвам, че информацията за нашата дейност ще Ви е от полза.

Млекопреработвателното предприятие „Дестан” е създадено през 1994г.  за производство на краве сирене. Поетапно през 2002г. и 2008г. предприятието се разшири с нови цехове за производство на сирене, кашкавал и извара с модерно технологично оборудване и съвременни хладилни инсталации. Вследствие на това Дестан” ЕООД бе одобрено за експортна дейност в страните членки на Европейския съюз под № BG1912016.

Внедрени са и се прилагат Системи за управление и гарантиране на качeството в хранително вкусовата промишленост: HACCP и ISO 22000:2005 за следните дейности:

Изкупуване и преработка на сурово мляко, производство и дистрибуция на млечни продукти: сирена, кашкавали и деликатеси.

Фирмата е собственик и на производствено търговски комплекс „Дестан”, състоящ се от модерна фурна за производство на хляб и хлебни изделия, магазин за хранителни стоки и ресторант.  

„Дестан” ЕООД  е ориентирана и към дейности, свързани с арендуване и обработка на земеделски земи за производство на зърнени култури. В продължение на няколко години фирмата стопанисва съвременен машинен парк и инвентар, свързан с дейността ù като селскостопански производител.

Подходът ни е да печелим клиенти с производство на традиционните български млечни продукти и хлебни изделия с високо качество.